Aleksander Čeferin, predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa): V zadnjih letih je prišlo do pomenskega in ideološkega premika, ki prepogosto ignorira dogajanje na igrišču in športne zasluge. Ta premik je treba nemudoma ustaviti. Izločanje iz lige prvakov za nekatere klube ni več športni neuspeh, pač pa industrijsko tveganje, ki ga niso pripravljeni sprejeti. Nogomet ne pripada nikomur, ampak je del naše dediščine. Raznolikost povzroča edinstveno evropsko družbo. Ni zagotovila, da bodo današnji veliki nogometni klubi tudi v prihodnosti velikani, saj je nogomet dinamičen in nepredvidljiv. Ravno zaradi tega je ta igra tako čudovita. Zgodbe še ni konec. Gospodje, storili ste napako. Še vedno je čas, da si premislite in jo popravite. Navijači si zaslužijo spoštovanje. V času krize imajo ljudje možnost izbire, ali bodo solidarni ali pa bodo gledali na svoj interes. Nogomet je skupaj izbral solidarnost. To je pravi način, da bo na koncu postal še močnejši. Te bitke ne moremo izgubiti.

Gianni Infantino, predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa): Naša naloga je, da zaščitimo nogometni model v Evropi. Če se nekdo odloči, da bo šel svojo pot, mora prevzeti odgovornost za posledice svojih dejanj. Konkretno to pomeni, da se morajo klubi odločiti, ali so zraven ali ne. Ne morejo sedeti na dveh stolčkih hkrati. Fifa močno zavrača nastanek superlige, ki je zaprto tekmovanje in pomeni odmik od sedanjih tekmovanj in organizacij. Za morda kratkotrajno finančno korist nekaterih klubov je na kocki preveč, zato morajo ljudje o takšnih idejah dobro razmisliti.

Thomas Bach, predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok): V času polarizacije našega okolja dobivajo ozki osebni interesi in egoizem večjo veljavo od solidarnosti in skupnih vrednot. Ta lekcija velja za vse. Tudi za šport in športne organizacije. Če bomo na vse gledali samo iz poslovnega vidika, se bo izgubilo socialno poslanstvo športa.

Florentino Perez (Real Madrid), predsednik novoustanovljene superlige: Mnogo pomembnih klubov v Španiji, Italiji in Veliki Britaniji želi najti rešitev za zelo slabo finančno situacijo. Edini način je igranje tekem z najboljšimi. Superliga klubom omogoča finančno okrevanje. Klubom še posebej teče voda v grlo zaradi pandemije koronavirusa. Superliga bo rešila nogomet. Nemogoče je, da bi nas izključili iz lige prvakov. Zagotavljam, da Real Madrid in drugi ustanovitelji nove lige ne bodo izključeni. Prav tako ni možnosti, da bi igralcem teh klubov prepovedali nastope na evropskem in svetovnem prvenstvu. Rešujemo nogomet, zato želimo hitro začeti. Čeprav sta Uefa in Fifa proti spremembam, se bodo spremembe zgodile. Če se bo tako nadaljevalo, bo nogomet leta 2024 mrtev. Čeferin je užalil Agnellija, kar je povsem nesprejemljivo. Ne želimo predsednika, ki žali druge predsednike.

Jürgen Klopp, trener Liverpoola: V ponedeljek sem prvič izvedel, da je nastala superliga, o kateri sem svoje negativno mnenje izrazil že v preteklosti. Poznam lastnike našega kluba, ki so resni in odgovorni ljudje. Dobro skrbijo za nas, a nas z igralci nihče ni vprašal za mnenje o superligi. Razumem navijače, da niso zadovoljni s superligo.

Herbert Hainer, predsednik Bayerna: Člani našega kluba in navijači so zavrnili superligo. Želimo si, da bi evropski klubi tako kot doslej nastopali v tako čudovitem tekmovanju, kot je liga prvakov. Razvijati ga želimo skupaj z Uefo.

Josep Guardiola, trener Manchestra Cityja: Nismo pravi naslov za odgovore na vsa odprta vprašanja. Predsednik kluba lahko pove več o tem, kako bomo nadaljevali. Smo v neprijetnem položaju, saj nimamo vseh informacij. Želel bi, da naš predsednik pove celotnemu svetu, kako je Manchester City sprejel takšno ponudbo. Če razmerje med uspehom in naporom ne obstaja, to ni več šport. Če je uspeh vnaprej zagotovljen, potem niti ni več pomembno, če zmagaš ali izgubiš.