Bam Adebayo je proti Portland Trail Blazers dosegel 22 točk, Jimmy Butler jih je dodal 20, Miami, ki je nastopil brez poškodovanega Victorja Oladipa, pa je v zadnji četrtini vodil tudi za 20 točk.

Dragić je s klopi vstopil v igro in v 23 minutah zbral sedem točk ter po dva skoka in podaji.

Pri gostiteljih, ki so izgubili kar 17 žog, sta CJ McCollum in Norman Powell končala pri 17 točkah.

Naslednja tekma v nizu štirih gostovanj Miami čaka v torek, ko se bo pomeril s Phoenix Suns.

Dončić slabo metal za tri

Medtem pa je Dončić v »domačem« Teksasu ostal praznih rok proti San Antonio Spurs, ki so s košem DeMarja DeRozana 0,5 sekunde pred koncem zapečatili zmago s 119:117.

Dončić je sicer po njegovem košu še poskušal z metom s polovice igrišča, a je bil njegov poskus daleč od uspeha; skupno je slovenski zvezdnik, ki je sicer zbral 29 točk, z razdalje zadel le dva od osmih metov.

DeRozan pa je poleg odločilnega koša kar 27 od svojih skupno 33 točk dosegel v drugem polčasu in pomagal ostrogam do prve zmage po petih zaporednih porazih. Ekipi sta se sicer 12-krat izmenjali v vodstvu, desetič sta bili po košu Dončića izenačeni 19 sekund pred koncem.

»Zelo sem razočaran,« je dejal Dončić po porazu in dodal: »To je vse, kar lahko rečem.«

Čančar igral dve minuti

Po osmih zaporednih zmagah so poraz doživeli tudi Denver Nuggets, katerih član je Slovenec Vlatko Čančar. Na domači tekmi proti Boston Celtics so klonili s 87:105, Čančar je za dve minuti vstopil v igro, a se ni vpisal med strelce.