Kot je mogoče prebrati na spletnih straneh državnega zbora, je poslanec DeSUS Branko Simonović leta 1978 diplomiral na takratni Fakultete za zunanjo trgovino v Zagrebu, leta 1985 pa izobraževanje nadaljeval na Mariborski univerzi za visokošolski program ekonomije. A kot danes razkriva TV Slovenija, obstaja resen sum, da je poslanec mariborski univerzi predložil ponarejeno zagrebško potrdilo, ki je bil tedaj pogoj za nadaljevanje študija.

»Gospod Branko Simonovič je bil vpisan na Fakulteto za zunanjo trgovino v Zagrebu, a na njej ni diplomiral,« so odgovorili na Ekonomski fakulteti v Zagrebu, kot se danes imenuje. Po poročanju nacionalne televizije se je Simonović na zagrebško fakulteto vpisal leta 1975 in opravil 22 izpitov.

Simonović sicer očitke zavrača, pa čeprav se ne spomni, ali je predložil diplomo ali samo potrdilo o višješolski izobrazbi. Prav tako se ne spomnil, kdaj je diplomiral v Zagrebu, saj da je od takrat preteklo že veliko časa.

Simonovič je TV Slovenija v SMS sporočilu sicer zagotovil, da bo odgovoril na vprašanja, če mu jih pošljejo pisno, prav tako pa priložil tudi vsa dokazila, a lahko to zaradi drugih službenih obveznosti traja nekaj časa.