Simonovič zavrača očitke in trdi, da ima omenjeno izobrazbo, kar sledi tudi iz fotografiranega dokumenta, ki ga je poslal STA. Opozoril je sicer, da na fotografiranem dokumentu ni dobro viden vodni žig. Kot je povedal, pa doma pregleduje še zaboje papirjev, kjer pričakuje, da sta shranjena tudi indeks in celotna diplomska naloga.

»Kar se v politiki dogaja zadnje čase, presega vse meje norosti. Kot poslanec sem moral izgubiti cel dan za brskanje po papirjih iz 70. let,« je bil v izjavi oster Simonovič.

Spletni portal DZ navaja, da je Simonovič diplomiral leta 1978 na višješolski program takratne Fakultete za zunanjo trgovino Univerze v Zagrebu. Na Ekonomski fakulteti v Zagrebu so na poizvedovanje TV Slovenija odgovorili, da je bil Simonovič res vpisan na omenjeno fakulteto, da je opravil 22 izpitov, zadnjega leta 1978, a da na njej ni diplomiral.

Višješolska diploma pa je bila pogoj za nadaljevanje izobrazbene poti Simonoviča v 3. letniku visokošolskega programa ekonomije na mariborski univerzi. Simonovič je tudi za TV Slovenija zatrdil, da je ob vpisu izpolnjeval vse pogoje za vpis. Ni pa se spomnil, ali je predložil diplomo ali samo potrdilo o višješolski izobrazbi.