Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak češko Nove Mesto zapušča zadovoljen. Po desetem mestu na četrtkovi sprinterski preizkušnji je na sobotni zasledovalni zasedel osmo in tako dokazal, da ob koncu sezone ohranja konkurenčnost med najboljšimi biatlonci, ki so na Moravskem tekmovali drugi konec tedna zapored. Nove Mesto je namreč prevzelo tekmo namesto Pekinga, ki bi moral gostiti olimpijsko generalko, a so jo odpovedali zaradi pandemije covida-19. Zmago je sicer slavil Quentin Fillon Maillet, ki je bil najboljši že na četrtkovem sprintu. Za osem sekund je Francoz ugnal prvega biatlonca sezone Norvežana Johannesa Thingnesa Boeja, svetovni prvak Francoz Emilien Jacquelin, ki je zgrešil le en strel, je bil tretji.

»Poskušal sem biti čim bolj natančen na strelišču. Na mojih prihodih je bilo dosti vetrovno, že na prvih v leže, tudi na zadnjem, kjer sem imel nekaj težav, da lepo pomerim tarčo. Zgrešil sem en strel in s tem poslabšal pozicijo za zadnji krog. Z malo hitrejšim streljanjem bi se morda lahko boril za sedmo ali šesto mesto. Kljub temu sem zadovoljen z uvrstitvijo, glede na to, da nisem bil najhitrejši na progi,« je misli strnil Jakov Fak. Od Slovencev sta na zasledovalni tekmi nastopila še Miha Dovžan, ki je na sprinterski preizkušnji zasedel 37. mesto, tokrat pa je moral v kazenski krog dvakrat in napredoval na 34., ter Rok Tršan, ki je bil v četrtek 55., po osmih kazenskih krogih pa padel na zadnje, 59. mesto.

V ženski konkurenci je zmago slavila Norvežanka Tiril Eckhoff in tako bržkone že potrdila skupno zmago v svetovnem pokalu. Polona Klemenčič je bila 58. Nedeljsko tekmo mešanih štafet je dobila Norveška, Slovenija je bila predzadnja, zasedla je 23. mesto.