Švicarska alpska smučarka je na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Cortini d'Ampezzo osvojila kolajni najbolj žlahtnega leska v superveleslalomu in veleslalomu ter bronastega v smuku. Odlično formo pa je prenesla tudi v svetovni pokal.

Idealna priložnost za hat-trick

Švicarka je dosegla 32. zmago na tekmah za svetovni pokal in enajsto v kraljevski disciplini alpskega smučanja. Ponuja pa se ji pravzaprav idealna priložnost za hat-trick zmag na tem prizorišču v dolini Fassa.

V nedeljo bo na prelazu San Pellegrino na sporedu še superveleslalom, v katerem je letos pravzaprav nepremagljiva. Za njo je izjemen niz kar petih superveleslalomskih zmag po vrsti, upoštevajoč še zmago za naslov svetovne prvakinje na progi Olympia delle Tofane v Cortini.

Po prisilnem premoru Italijanke Sofie Goggie, ki je do poškodbe prevladovala na smukaških progah, pa je smukaško vrzel zapolnila Gut-Behramijeva.

Švicarka je v Val di Fassi vložila tudi uradno kandidaturo za še drugi veliki kristalni globus v karieri po letu 2016. V skupnem seštevku svetovnega pokala namreč vodi z izkupičkom 1147 točk, prejšnja vodilna Slovakinja Petra Vlhova, ki je bila danes 12., zaostaja 107 točk.

Štuhčeva na 20. mestu

Z dvojčkom smukaških zmag je postala tretja najuspešnejša Švicarka v svetovnem pokalu. Pred njo sta le še Pirmin Zurbriggen (39) in Vreni Schneider (55). V Val di Fassi je postala deseta Zemljanka z vsaj desetimi smukaškimi zmagami v svetovnem pokalu. Rekorderka Američanka Lindsey Vonn jih ima na vrhu 43.

Tako kot v petek sta tudi danes nastopili dve Slovenki. Ilka Štuhec (+2,02) je bila hitrejša, a so se ji v srednjem delu še vedno dogajale napake, njen nastop tako ni zadoščal za najboljšo deseterico. Po petkovem 27. je danes dosegla 20. mesto, Maruša Ferk (+3,26) pa tudi tokrat ni bila del najboljše trideseterice. Po 39. je vpisala 34. mesto.