Član skakalnega kluba iz Mengša Anže Lanišek je že večrat poudaril, da se je s skoki začel ukvarjati po tem, ko je Rok Benkovič leta 2005 prav na srednji skakalnici v Oberstdorfu osvojil naslov svetovnega prvaka. Lanišek je danes potrdil, da se prav na tej skakalnici, ki je sicer doživela popolno prenovo, odlično počuti. Pristal je pri 103 metrih, kar je v kvalifikacijah zadoščalo za drugo mesto.

Preskočil ga je le letos izjemni Norvežan Halvor Egner Granerud, ki je skočil kar tri metre dlje. Norvežan je zbral 144,2 točke, kar je bilo 6,8 točke več od slovenskega junaka kvalifikacij. Na tretjem mestu je bil Avstrijec Stefan Kraft, ki je zaostal še za dodatne tri točke. »Res uživam na tej skakalnici, sem dobro pripravljen. Jutri je dan D, ko se bo odločalo o medaljah. Še vedno imam nekaj manjših napak, ki jih lahko popravim, in želim si, da bi tudi jutri skočil tako dobro,« optimistično proti jutrišnji tekmi gleda Žaba, kot tudi kličejo Laniška.

Ostali bodo morali nekaj dodati

Skozi kvalifikacijsko sito so se uspešno prebili tudi preostali trije slovenski skakalci na startni listi, ki pa bodo na jutrišnji tekmi morali še nekaj malega dodati, če se želijo vmešati v boj za sam vrh. Cene Prevc je s skokom dolgim 96,5 metra zasedel 20. mesto. Žiga Jelar je bil s 94 metri na 27. mestu, najbolj pa se je skok ponesrečil Boru Palovčiču, ki je v Oberstdorfu prišel v odlični formi. S skokom z napako, ki je meril 93,5 metra, je zasedel 31. mesto.