Lastnikom in najemnikom stanovanj ponuja popoln nadzor nad porabo in shranjevanjem sončne energije in tako dosega boljšo povrnitev naložbe v fotovoltaične instalacije.

Predstavili Wiser Energy

Schneider Electric, vodilni v digitalni preobrazbi upravljanja in avtomatizacije energije, je na virtualnem svetovnem sejmu potrošniške elektronike, CES 2021, predstavil naslednjo generacijo sistema za upravljanje energije Wiser Energy Center, ki je zasnovan za evropske trge. Najnovejša, vrhunska inovacija v ekosistemu, rešitev Wiser, upravlja vse med seboj povezane električne naprave v domu prek algoritmov umetne inteligence ter tako pametne domove in stanovanja spreminja v pametne in trajnostne domove. Predstavlja pomemben korak k doseganju ogljične nevtralnosti in ekološko popolnoma samozadostnih domov. Wiser Energy Center je rešitev, ki uporabnikom omogoča izbiro trajnostnega načina upravljanja energije.

Povezovanje vseh naprav

S kombinacijo rešitve Energy Centra in programske opreme Wiser uporabniki pridobijo popoln nadzor nad proizvodnjo, distribucijo in shranjevanjem energije v svojem domu. Rešitev je zasnovana tako, da jo je mogoče takoj priključiti na omrežje in povezati vse naprave – električni števec, polnilec za električna vozila, rezervni generator, naprave za shranjevanje energije (baterije), solarni pretvornik, pametne termostate – v inteligentni sistem upravljanja, ki lahko odgovarja na vse izzive hiše in znatno poveča njeno energijsko učinkovitost. Kadar je mogoče, sistem daje prednost energiji, ki prihaja iz obnovljivih virov, in skrbi, da gospodinjski aparati in naprave, ki porabijo več energije, na primer električna vozila, dobijo energijo predvsem iz sončne ali drugih ogljično nevtralnih virov energije. Sistem samodejno preklopi s tradicionalne na obnovljivo energijo.

(ktm)