Enaintridesetletni Ljubljančan je v obeh nizih zaostajal za tri leta mlajšim tekmecem. Ta je v prvem nizu z odvzemom začetnega udarca povedel v drugi igri, imel nato v šesti še dve priložnosti za "break", a ju ni izkoristil. Bedene je to kaznoval, se vrnil v deveti igri in nato v nadaljevanju prišel do podaljšane igre. Tudi v tej je hitro zaostajal z 0:3, a nato dobil sedem od naslednjih devetih točk.

V drugem nizu je imel Uchiyama kar trikrat prednost odvzema servisa, a se je 58. igralec sveta vselej vrnil že v naslednji igri. Pri vodstvu s 6:5 je Japonec, 106. na lestvici ATP, serviral celo za niz, a mu je brez izgubljene točke servis odvzel slovenski tenisač.

Podaljšana igra je bila na las podobna prvi. Uchiyama je povedel s 3:0, Bedene pa je dobil šest zaporednih točk in nato izkoristil tretjo žogico za zmago.

Na tekmeca v drugem krogu še čaka, pomeril pa se bo z boljšim v torkovem obračunu med Avstralcem Danom Sweenyjem (797. na lestvici ATP) in Južnim Korejcem Ji-sung Namom (273.). Prvi nosilec turnirja je Belgijec David Goffin.