To je bila za kralje tretja zaporedna tekma v gosteh, še druga v St. Paulu v dveh dneh, na kateri so že pred tekmo zaradi proticovidnih protokolov izgubili napadalca Andreasa Athanasiouja, ki je moral v samoosamitev, v prvem delu igre pa zaradi poškodb nesrečno še branilca Matta Roya in Seana Walkerja.

Tako so že v uvodni tretjini zaostajali za tri zadetke, nato so se v drugi po dveh golih z igralcem več vrnili na zadetek zaostanka - tako pri zadetku Dustina Browna kot Drewa Doughtyja je bil podajalec tudi Kopitar -, a so tik pred koncem drugega dela domači povišali vodstvo na 4:2.

V zadnji tretjini so hokejisti Minnesote prek Joela Erikssona Eka prednost še povišali, kralji pa so z golom Alexa Iaffala le še omilili poraz (3:5).

Zvezdnik kraljev Todd McLellan je po tekmi dejal, da se je bilo težko osredotočiti na igro po dveh takšnih poškodbah branilcev. "Ne le ena težka poškodba, ampak kar dve, to je vplivalo na vse fante. Skušali smo se zbuditi in odigrati, kot je treba. Skušali smo zmagati za njiju. Mislim, da smo se res trudili, a čustveno te takšna stvar enostavno preveč prizadene," je za LA Kings Insider dejal McLellan.

Kralji bodo zdaj odpotovali domov v Los Angeles in jih čaka dan premora, preden se bodo začeli pripravljati na dvoboj v domačem Staples Centru z mestnimi tekmeci Anaheim Ducks.