Po včerajšnji odpovedi skakalnega sporeda v Lahtiju, je danes vreme dopuščalo nemoteno izvedbo ekipe tekme. To je bila tretja moštvena tekma v sezoni in druga v zadnjem tednu dni. Na prvih dveh tekmah so zmago slavili Avstrijci, ki pa so danes morali priznati premoč in se niso uvrstili niti med najboljše tri. Zmagali so Norvežani, ki so slavili pred Nemci in Poljaki. Slovenci se v postavi Bor Pavlovčič, Peter Prevc, Žiga Jelar in Anže Lanišek tudi tokrat niso vmešali v boj za najvišja mesta in so tekmovanje končali na šestem mestu.

Prevc najdaljši v prvi seriji

Ker je včerajšnji spored v Lahtiju odpadel, se je trener Robert Hrgota za četverico, ki je nastopila na tekmi, odločil po zgolj enem trening skoku, ki je bil izveden pred začetkom tekme. Po nekaj slabših predstavah na zadnjih tekmah, se je v Lahtiju znova prebudil Bor Pavlovčič, ki je tako nastopil kot prvi slovenski skakalec. S skokom dolgim 123 metrov je opravičil zaupanje trenerja in bil povsem konkurenčen ostalim skakalcem v svoji skupini. Izjemen skok je v prvi seriji nato uspel Petru Prevcu, ki na skrajnem severu Evrope nikoli ni blestel, saj v Lahtiju nikoli do sedaj ni stal na odru za zmagovalce. Tokrat pa je pristal pri 130,5 metrih in je bil s tem dosežkom celo najdaljši med vsemi v prvi seriji. Slovenci so bili po dveh nastopih še povsem v igri za stopničke, zasedali pa so četrto mesto. Žal pa je nato malce slabše skočil Žiga Jelar (114m), kar je pomenilo, da so Slovenci izgubili stik z vrhom in upanje na prve ekipne stopničke v sezoni je skopnelo. Slovenija je padla na šesto mesto, kjer se je nahajala tudi po koncu prve serije. Anže Lanišek je sicer skočil zelo dobro, pristal je pri 121,5 metrih in prejel zelo lepe ocene za slog, kar pa ni pomenilo napredka po rezultatski lestvici. Po prvi seriji so bili v vodstvu Norvežani, ki so imeli 9,5 točk prednosti pred Nemci in 16,2 pred Poljaki. Norvežani so bili v vodstvu predvsem po zaslugi izjemnega skoka Halvorja Egnerja Graneruda, ki je skočil le pol metra manj kot Prevc in poskrbel za norveško vodstvo.

Nemci dobili bitko z Avstrijci za tretje mesto

Pavlovčič in Prevc sta zelo dobro odprla finalno serijo za slovensko reprezentanco in jo dvignila na peto mesto. Pavlovčič je skočil 121,5 metra, povsem enako daljavo je zmogel tudi Prevc, ki je tako danes dvakrat skočil zelo dobro. »Danes mi je v prvi seriji uspel odličen skok, že dolgo časa nisem prikazal takšnega na tekmi. V drugi seriji pa se mi je prikradla manjša napaka, zato me ni odneslo tako daleč. Glede same tekme pa smo vsi skupaj danes naredili preveč napak za kakšno vidnejšo uvrstitev. Bilo pa je zelo dobro skakati danes,« je po tekmi povedal kapetan slovenske vrste Peter Prevc

Po šestih skokih je Slovenija prehitela Japonsko, preostale štiri reprezentance v ospredju pa so bile že predaleč. Danes je imel slab dan na skakalnici Jelar, ki je v drugo skočil še slabše. 106 metrov je pomenilo, da so Japonci znova prehiteli slovenske orle in Slovenija se je morala zadovoljiti s šestim mestom. Anže Lanišek je nato s skokom dolgim 123 metrov potrdil, da bo jutri znova v boju za najvišja mesta, a velike zaostanka ni mogel nadoknaditi. Zelo zanimivo pa je bilo v boju za zmagovalni oder, kjer so izjemen boj za tretje mesto bili Avstrijci in Nemci. Pred zadnjim skokom so imeli Avstrijci še malenkost prednosti, a je bil nato Karl Geiger boljši od Daniela Huberja in bron so osvojili Nemci. Poljaki so bili srebrni, Norvežani pa so po manjši napaki Graneruda v drugi seriji slavili s prednostjo zgolj 5,9 točke, a njihova zmaga ni bila ogrožena.