Musk je pri vrhu Bloombergove lestvice od oktobra 2017. Največji del njegovega premoženja predstavljajo delnice avtomobilskega proizvajalca Tesla, ki so se v zadnjih 12 mesecih podražile za 700 odstotkov.

Musk, ki ima na twitterju 41 milijonov sledilcev, je že novembra po premoženju prehitel soustanovitelja Microsofta Billa Gatesa. Ta je sedaj na tretjem mestu lestvice, »vreden« je 134 milijard dolarjev.

»Kako nenavadno,« je Musk zapisal na twitterju, ko so ga opozorili, da je postal najbogatejši Zemljan. »Nič, nazaj na delo ...«

49-letni Musk se je rodil v Južni Afriki, ima pa še potna lista ZDA in Kanade. Milijonar je postal že pri 30 letih starosti, potem ko je leta 1999 prodal svojo spletno oglasno platformo Zip2 računalniškemu podjetju Compaq.

Kasneje je ustanovil spletno banko X.com, ki se je potem združila s PayPalom, slednjega pa je leta 2002 za 1,5 milijarde dolarjev kupil eBay, poroča tiskovna agencija AFP. Sedaj je glavni izvršni direktor in večinski lastnik podjetij Tesla in SpaceX.

Decembra se je 49-letni Musk iz Kalifornije preselil v davčno bolj ugodni Teksas.