Ob 16. uri po srednjeevropskem času so v novo leto vstopili na Japonskem in v Južni Koreji, uro kasneje pa na Kitajskem. Javnih praznovanj letos večinoma ni, ponekod pa vseeno pripravljajo tradicionalne ognjemete, ki razsvetlijo nebo v prvih minutah novega leta.

Eden najveličastnejših je bil v Sydneyju, vendar je zaradi ukrepov za zajezitev novega koronavirusa potekal brez množice gledalcev, ki se običajno zberejo v tamkajšnjem pristanišču. Oblasti so ljudi pozvale, naj si dogajanje ogledajo preko prenosa v živo, zbiranje ob pristanišču namreč ni bilo dovoljeno.

Večina Japoncev je prihod novega leta pričakala doma v družinskem krogu. Odpovedali so tradicionalni novoletni dogodek, na katerem cesar Naruhito in preostali člani cesarske družine pozdravijo podanike.

V Južni Koreje so oblasti prepovedale zasebna zbiranja več kot petih oseb ter zaprle smučarska središča in druge turistične destinacije.

V Severni Koreji je po drugi strani novo leto na glavnem trgu v Pjongjangu pričakala množica ljudi, ki so spremljali koncert in uživali v ognjemetu.

Na Kitajskem so odpovedali tradicionalni novoletni svetlobni šov v Pekingu. Praznovanja so omejili v mestih po vsej državi.

Na Tajvanu so prav tako pripravili znameniti ognjemet z nebotičnika Taipei 101. Petminutno predstavo ob 509 metrov visoki stolpnici je popestrilo okoli 16.000 raket.

Izmed evropskih držav bodo v novo leto prvi vstopili v Grčiji, na Finskem, v baltskih državah in v Romuniji, večji del Evrope pa ob polnoči po srednjeevropskem času.

V Franciji bo nocoj spoštovanje protikoronskih ukrepov, vključno s policijsko uro, ki se začne ob 20. uri, nadzorovalo 100.000 policistov in žandarjev.

Na vzhodni obali ZDA, vključno z New Yorkom se bo novo leto začelo v petek ob 6. uri po srednjeevropskem času, sedem ur pozneje pa bosta kot zadnja vanj vstopila sicer nenaseljena tihomorska Bakerjev otok in Howlandov otok.