Javna agencija Spirit Slovenija je izobraževalni program ITM, ki ga izvaja od leta 2006, letos izvedla v digitalni obliki. »Ponosni smo, da je bilo do danes v program vključenih že 160 slovenskih podjetij. Cilj programa je vzgajati strokovnjake na področju izvoznega poslovanja v malih in srednje velikih podjetjih in jim ponuditi možnost učenja pri najboljših mednarodno priznanih tujih strokovnjakov,« je ob tem povedal v. d. direktorja agencije Tomaž Kostanjevec.

Vsi kazalniki izkazujejo stabilnost in rast

Metodologija izbora prejemnika nagrade je temeljila tako na kvantitativnem kot kvalitativnem vrednotenju, in sicer na naboru objektivnih kazalnikov za letošnje leto oz. trendnih pokazateljih za obdobje treh let pri finančni uspešnosti, učinkovitosti poslovanja, strukture in tržnih deležev na mednarodnih trgih. Drugi del vrednotenja je izhajal iz vrednotenja aktivnosti pri mednarodnem poslovanju z vidika kulture podjetja, razvoja in proaktivnosti delovanja na mednarodnih trgih.

Nagrado so podelili podjetju Eurotronik iz Kranja, ob čemer so v Spiritu zapisali, da njihovi finančni, izvozni in razvojni kazalniki tudi po objektivnih podatkih dokazujejo stabilnost in hkrati rast podjetja. »V podjetju dosegajo konstantno rast kapitala in prihodkov, visok koeficient likvidnosti, povečujejo zaposlovanje in širijo svojo prisotnost na mednarodnih trgih,« so dodali.

Rešitve, ki dvigajo kakovost v zdravstveni negi

V Eurotroniku razvijajo napredne informacijsko-komunikacijske rešitve za bolnišnice, domove starejših in druge zdravstveno-negovalne organizacije. »Njihove rešitve pripomorejo k dvigu kakovosti v zdravstveni negi in optimizirajo delovne procese v zdravstveno-negovalnih organizacijah. So izkušen razvijalec in proizvajalec naprednega IP-sestrskega klicnega sistema NurseCare, ki je vodilni na slovenskem trgu, uporabljajo pa ga že tudi številni zdravstveni centri po celem svetu,« so odločitev še pojasnili v Spiritu. Podjetje je prisotno na več kot 30 svetovni trgih, tudi v Avstraliji, Indoneziji in Združenih arabskih emiratih, kamor so vstopili pred kratkim.

Priznanje ITM izvoznik leta je bilo letos podeljeno sedmič, dosedanji prejemniki pa so podjetja Seltron, Geneplanet, Xlab, Metra inženiring, Strip's in Špica International.