Tretja je bila Rusinja Natalija Neprjajeva (+0,49).

Nihče izmed treh Slovencev se iz kvalifikacij ni uvrstil v trideseterico in nadaljevanje tekmovanja. Janez Lampič je bil 40. (+8,08), Vili Črv 55. (9,83), 63. pa Luka Markun (12,79).

Lampičevi med finalno tekmo ni uspelo, da bi se približala vodilnima Brennanovi in Švicarki Nadine Fähndrich, slednjo je ugnala prav v zaključku. Neprjajevi se je prav na koncu uspelo priključiti vodilni trojici in je dobila dvoboj za tretje mesto s Švicarko.

Urevčeva se je še pred zadnjim krogom finala znašla na repu, kjer je ostala, vendar je tudi s tem izenačila svoj izid kariere; šesta je bila 16. februarja lani v italijanskem Cogneju, kar je tudi njena edina preostala uvrstitev med deseterico.

Glavni trener slovenske izbrane vrste Nejc Brodar je že pred tekmo napovedal, da pričakuje finalni nastop obeh slovenskih tekmovalk v Švici, kamor niso pripotovali tekmovalci tekaških velesil Norveške, Finske in Švedske. Obenem pa je več pričakoval od moškega dela ekipe, kot je bil potem izkupiček.

Trenerjeva pričakovanja sta Slovenki upravičili, najprej že v kvalifikacijah, Lampičeva je bila tretja, Urevčeva pa sedma. Prva nato v drugem četrtfinalu ni začela na čelu, a se je tja prebila v drugem delu in nato v zaključku zabeležila prvo mesto v skupini. Brennanova, najboljša v kvalifikacijah, je zaostala 0,04 sekunde.

Urevčeva je izločilne boje začela v četrti četrtfinalni skupini in vodila večji del prvega kroga, potem je bila prva tudi v zaključnem in si brez težav z zmago zagotovila polfinale. Rusinja Hristina Macokina je na drugem mestu skupine zaostala za 0,42 sekunde.

Lampičeva je v prvi polfinalni skupini boj za finale dobila z drugim mestom v skupini, kar ji je uspelo troboju. Brennanovo je ugnala za šest stotink in Američanko potisnila na tretje mesto. Prepričljivo prva v skupini je bila Fähndrichova, devet desetink je bila pred Lampičevo, a je imela zmago v rokah že precej pred ciljno ravnino.

Urevčeva je vajeti v drugi polfinalni skupini v roke vzela na začetku zadnjega kroga in si v zadnjem vzponu priborila tako veliko prednost, da se ji ni bilo treba naprezati, da si je drugič v karieri zagotovila finale. Neprjajeva je bila druga z 0,53 sekunde zaostanka.

V finalu tekačev je bil razred zase Italijan Federico Pellegrino, ki je 14. posamično zmago v pokalu zabeležil po dolgem postu, ki je trajal od februarja 2019.

Za 30-letnim nekdanjim svetovnim prvakom je bil vodilni v skupnem seštevku Aleksander Boljšunov; Rus je zaostal 2,13 sekunde. Tretji je bil Britanec Andrew Young (+3,63).

V nedeljo bosta v Davosu tekmi na razdaljah v prosti tehniki, najprej na 10 km za ženske in nato še na 15 km za moške.