Če ste med tistimi, ki najprej pogledate proti koncu članka in preverite izide, je – glede na šport, o katerem teče beseda – hitro jasno, da je nekaj narobe. Nikjer namreč ni opaziti smučarskih tekačic in tekačev iz velesil Finske, Norveške in Švedske, ki so tekme v Dresdnu zaradi okužb s koronavirusom izpustili. Naj bi se pa njihove članice in člani vrnili ob nadaljevanju svetovnega pokala, ob začetku 16. izvedbe prestižne novoletne turneje 1. januarja v Münstertalu. Tudi ob okrnjeni konkurenci se dobrim izidom, kar stopničke vsekakor so, ne gleda v zobe. Na njih je konec tedna dvakrat, obakrat na najnižji, stala Anamarija Lampič; najprej v soboto na posamičnem sprintu in včeraj še na skupinskem z Evo Urevc.

Skoraj zagotovo bi bil rezultat Lampičeve v soboto še boljši, če ne bi imela velikanske smole – med finalnim tekom se ji je namreč zlomila palica, iz spremljevalne ekipe pa so ji novo dali po ostrem zavoju, ko je že padla na šesto mesto. »Rekla sem si: 'Ne, ne bom zadnja, grizla bom.' Do obrata sem morala priti zraven, po možnosti sem želela še kakšno prehiteti, ker gre potem na polno. Morala sem gristi, čeprav je bilo težko teči z drugo palico, ker ni imela takšnega paščka, kot sem ga vajena. Če ne bi zlomila palice, bi se borila za prvo mesto,« je po finalu povedala Anamarija Lampič. Zmagala je Švicarka Nadine Fähndrich, medtem ko je Eva Urevc izpadla v polfinalu in zasedla osmo mesto. V moški konkurenci je Janez Lampič izpadel v četrtfinalu in bil 16; zmagal je Italijan Federico Pellegrino.

Ob sobotnih uvrstitvah Slovenk je bilo jasno, da Lampičeva in Urevčeva spadata v krog favoritinj tudi na ekipni tekmi, na kateri sta zmogli do tretjega mesta, s čimer je Eva Urevc na stopničke stopila prvič v karieri. Zmaga je odšla v Švico, pri moških, kjer sta Janez Lampič in Luka Markun izpadla v polfinalu, pa v Rusijo.