Šestkratni svetovni prvak v elitnem razredu motociklizma je na prvi dirki minule sezone grdo padel v lovu za vodilnima dvema dirkačema, pri tem pa si je zlomil nadlahtnico.

Španec je v nedavnem intervjuju za DAZN priznal, da se le štiri dni po operaciji ne bi smel usesti nazaj na motocikel in poskusiti dirkati, nekaj krivde pa je naprtil tudi zdravnikom, ki ga pri tem niso ustavili.

Zdaj so zdravniki, ki so ga operirali v bolnišnici Ruber Internacional v Madridu, ugotovili, da je med okrevanjem staknil tudi infekcijo tkiva okoli zloma, ki je preprečevala ustrezno okrevanje v zadnjih mesecih.

Marquez bo še nekaj dni ostal v bolnišnici, v prihodnjih tednih pa bo podvržen specifičnemu zdravljenju z antibiotiki. Španski mediji so pred dnevi napovedali, da bo tretja operacija nadlahtnice Marqueza s tekmovališč oddaljila za šest mesecev, a Honda tega v zadnjih dneh ni potrdila.

Namesto Marqueza je v letošnji sezoni za tovarniško moštvo Honde dirkal Nemec Stefan Bradl, na mestu svetovnega prvaka pa je 27-letnika iz Cervere nadomestil rojak Joan Mir s Suzukijem.