»Ne gre za fotografijo s potovanja na reki Nil. Ta krokodil je bil na čolnu v Bargujcu. Očitno gre za hišnega ljubljenčka. Ljudje moji, ali je to sploh mogoče,« piše ob fotografiji majhnega krokodila na strani Moj otok Vis na Facebooku. Krokodila so fotografirali na kamniti obali v bližini čolna, na katerem so ga našli.

Fotografija se je nato hitro razširila po hrvaških medijih, ki niso bili prepričani, ali gre za resnično žival, igračo ali nagačenega krokodila.

V viškem komunalnem podjetju Gradina so danes potrdili, da je šlo za dejansko za manjšega krokodila, ki je že poginil, ko ga je našel lastnik čolna. Kot so dodali, so v skladu z veterinarskimi navodili truplo živali prepeljali v Split, kjer bodo izvedenci poskušali izvedeti kaj več o krokodilu.

Na Visu ne vedo, da bi imel kdo od otočanov krokodila za hišnega ljubljenčka, zato niso znane vse okoliščine, kako se je žival znašla na otoku, so še povedali v Gradini. O dogodku so obvestili tudi policijo. Medtem se pod fotografijo krokodila na Facebooku vrstijo različni komentarji, med katerimi je tudi tisti, da gre za "covidnega redarja".