V času karantene smo že večkrat pisali, da se divje živali, zaradi bolj mirnega življenja, pojavljajo na nenavadnih mestih in celo v središču mest. Tokrat je sicer bolj malo verjetno, da bi krokodil v Španijo prispel iz Afrike (gre namreč za nilskega krokodila), vendar se zdi, da ga je imel nekdo v domači oskrbi, ko pa je krokodil preveč zrasel, ga je izpustil v divjino, so za The Guardian povedali iz španske policije.

Krokodila prvi opazil policist

Po do sedaj znanih podatkih, so veliko rečno žival opazili trije očividci, ujeli pa je še niso. Prvi, ki je klical na lokalno policijsko v mestu Simancas pa je bil kar policisti, ki je krokodila videl v soboto. »Videm sem krokodila, ki je bil velik okoli dva metra,« je za The Guardian dejal policist. »Za nekaj trenutkov sem ga videl plavati na površju reke, nato pa je izginil pod njeno površje. To je bilo moje najbližje srečanje s krokodilom do sedaj in bilo je precej strašno,« je še povedal.

Nevarnost so potrdili tudi v mestni hiši mesta Simancas, od koder so sporočili vsem prebivalcem, naj se ne gibljejo povsem na robu reke in naj ne hodijo plavati, dokler krokodila ne ujamejo.

Nilski krokodili letno usodni za okoli 200 ljudi

Lokalna policija je še enkrat več poudarila, da je informacija točna in ni zavajujoča. Simancas je namreč priljubljeno mesto, kjer veliko ljudi ribari in plava v reki, zato novico težko sprejmejo za resnično.

Olajševalna okoliščina za vse je ta, da krokodil še ni povsem odrasel, če je moč verjeti besedam policista, ki je njegovo velikost ocenil na dva metra. Saj v primeru da gre res za nilskega krokodila, odrasel samec te vrste lahko zraste vse do šest metrov. To vrsto krokodilov lahko najdemo v rekah med Egiptom in Južno Afriko, po nekaterih podatkih, pa naj bi bili letno usodni za življenje okoli 200 ljudi, še piše The Guardian.