Cambriški vodja se je s koronavirusom okužil že letošnjega aprila, danes piše britanski Guardian. Tabloid The Sun, ki je javnosti prvi razkril novico, pa trdi, da je princ William kljub bolezni nadaljeval s svojimi obveznostmi prek telefona in video konferenc, okužbo s covidom-19 pa skrival pred javnostjo, saj ni želel povzročati dodatnih skrbi. Kot dodaja BBC, je imel William sicer v aprilu 14 uradnih pogovorov.

Kensingtonska palača novice v nedeljo ni želela komentirati, po trditvah tabloida pa se je vojvoda držal vseh tedaj sprejetih vladnih smernic, se samoizoliral in bolezen pod budnim očesom svojih zdravnikov prebolel na svojem domu Anmer Hall. »Na neki točki ga je virus zelo prizadel, saj je težko dihal, zato je razumljivo, da je vse prisotne hudo zaskrbelo,« je za The Sun razkril neimenovani vir.

Že marca se je sicer s kornavirusom okužil tudi Williamov oče, princ Charles. Enainsedemdesetletnik je bolezen prebolel po 14 dneh, v prvem javnem nastopu po ozdravitvi pa je razkril, da z izjemo izgube vonja in okusa drugih simptomov ni imel.