Becker je dejal, da se ne čuti krivega za nobeno točko v obtožnici, ki so jih vložile britanske finančne oblasti, poročajo angleški mediji.

Nemec, ki si je v svojih najboljših časih lastil za več kot 30 milijonov evrov premoženja, naj bi pridelal skoraj 50 milijonov evrov dolga.

Becker je v nezavidljiv položaj prišel predvsem zaradi nepremišljenih naložb. Zašel je v sodni spor s švicarskim poslovnežem Hans-Dieterjem Clevenom, nekdanjim poslovnim partnerjem, ki od njega zahteva več kot 35 milijonov evrov.

Poleg tega je moral več milijonov evrov izplačati ruski manekenki Angeli Ermakovi, ki je z njim zanosila leta 1999. Še dodatnih 11 milijonov evrov ga je stala ločitev od svoje prve žene Barbare, s katero sta bila poročena med letoma 1993 in 2001.

Legendarni tenisač se je po končani športni karieri sicer redno zapletal v različne škandale - leta 2002 je bil obsojen na pogojno zaporno kazen zaradi utaje davkov, javno pa je priznal tudi odvisnost od uspavalnih tablet in alkohola.

Bil je prvi Nemec, ki je slavil v Wimbledonu. V Wimbledonu je zmagal trikrat (1985, 1986, 1989), kariero pa je končal z 49 osvojenimi turnirskimi naslovi. Na Australian Opnu je zmagal dvakrat (1991, 1996), US Open pa je dobil leta 1989.

Pred tremi leti je razglasil osebni stečaj, ker mu zasebni banki Arbuthnot Latham and Co ni uspelo izplačati več kot treh milijonov evrov posojila iz leta 2015. Zato se je odločil, da bo velike dolgove skušal poravnati s prodajo "spominkov", na dražbo je tako postavil pokale iz srebra, ki jih je osvojil v Wimbledonu.

Angleške pravosodne oblasti mu sicer očitajo, da ni vrnil dveh srebrnih pokalov, osvojenih v Wimbledonu leta 1989 in 1985, ko je pri 17 letih postal najmlajši zmagovalec tega turnirja. Šestkratni zmagovalec grand slama in nekdanji olimpijski prvak v moških dvojicah je obtožen tudi skrivanja pokalov, ki ju je osvojil na OP Avstralije.

Sojenje Beckerju je predvideno za september 2021. Becker naj bi skrival premoženje in več kot milijon funtov (1,1 milijona evrov) na bančnih računih. Obtožnica proti njemu vsebuje kar 28 točk.

Becker, ki živi v Londonu, je danes na svojem Instagram profilu objavil stavek: "Tisto, kar nas določa, je, kako se dvignemo po padcu."