Protestniki so se zbrali v spominskem parku Willa Rogersa na Beverly Hillsu in nato odkorakali pred vrata Bezosovega dvorca. Demonstracije je pripravil Kongres ključnih delavcev, ki združuje serviserje, učitelje in zaposlene v skladiščih. Vodil jih je ustanovitelj organizacije Chris Smalls, nekdanji zaposleni v Amazonovem skladišču, ki so ga marca odpustili po organizaciji stavke.

»Mi ne potrebujemo Jeffa Bezosa. On potrebuje nas,« je med drugim poudaril v nagovoru demonstrantov.

Organizatorji so pripravili listo zahtev, vključno s tem, naj podjetje delavcem v času globalne pandemije covida-19 zagotovi ustrezno zaščitno opremo in pripomočke za čiščenje. Zahtevajo tudi zvišanje plače za dva dolarja na uro zaradi izjemnih okoliščin dela. Na njihovih transparentih je pisalo tudi: Obdavčite Bezosa.

Amazon je prejšnji teden, po pritiskih delavcev in njihovih predstavniških skupin, razkril, da se je v ZDA z novim koronavirusom okužilo skoraj 20.000 njegovih zaposlenih, ki imajo največ stikov s strankami. A poudarja, da je stopnja okuženosti v podjetju občutno pod tisto v splošni ameriški populaciji.