Favorizirani Los Angeles, v katerem je bil v ospredju LeBron James s 30 točkami, desetimi skoki in 11 podajami, je po dveh zmagah v finalu zahoda naletel na prvi spodrsljaj. Udeleženec velikega finala NBA tako ne bo znan že po štirih tekmah.

Tudi v finalu vzhodne konference še ni znan razplet boja. Miami Heat, v dresu katerega blesti Goran Dragić, proti ekipi Boston Celtics vodi z 2:1 v zmagah.

Moštva tekme končnice igrajo v karantenskem mehurčku v športnem kompleksu pri Orlandu na Floridi brez navijaškega pridiha.

Tretja tekma finala zahoda je postregla z dramatičnimi trenutki. Los Angeles je na začetku zadnje četrtine že zaostajal za 20 točk (77:97), a so se jezerniki vrnili in vodstvo zlatih zrn stopili na zgolj tri točke (98:101). In ko je že kazalo, da bosta James in Anthony Davis (27 točk) zrežirala preobrat ter jezernikom tlakovala vrnitev iz brezna poraza, je na sceno stopil Kanadčan Murray.

V vrstah Denverja je Jerami Grant pomagal s 26 točkami, Nikola Jokić pa je tekmo končal z 22 točkami in desetimi skoki.

Trener Denverja je bil zelo prešerne volje. »Vsi imamo že pospravljene kovčke, pripravljene za odhod, vendar še nismo pripravljeni iti,« je dejal Michael Malone: »Iz neznanega razloga imamo radi ta mehurček.«

»V četrti četrtini smo zelo dobro odigrali, a tistih prvih 36 minut nas je očitno prizadelo,« pa je poraz jezernikov pospremil James.

»Mogoče nas lahko premagajo za 20, 30 točk, lahko nas premagajo z zadnjim metom, vendar ne moremo nehati,« pa je odločnost Denverja ubesedil Jokić, ki je prepričan, da se je treba boriti do konca.