Koeman je v klubu zamenjal Quiqueja Setiena, ki so ga v katalonskem nogometnem velikanu odpustili po sramotnem porazu z 2:8 v četrtfinalu lige prvakov proti münchenskemu Bayernu.

Špansko prvenstvo se je sicer začelo že ta konec tedna, a se bo Barcelona zaradi igranja v ligi prvakov in sprememb koledarjev zaradi novega koronavirusa tekmovanju pridružila šele čez 14 dni, ko jo čaka domača tekma z Villaredalom.

Po sagi z odhodom nosil kapetanski trak

Bolj kot nogomet je bil v Barceloni v zadnjih tednih v ospredju prvi zvezdnik Messi, ki je javno najavljal, da si želi iz kluba. A klub je vztrajal pri pogodbi ali pa astronomski odškodnini in vsaj še eno sezono bo Argentinec nosil katalonski dres, navijači pa so lahko pomirjeni, saj je Argentinec na prijateljski tekmi nosil kapetanski trak.

Za prvo tekmo so pri Barceloni izbrali katalonski nacionalni praznik. Na ta dan se je najprej med strelce že v 5. minuti vpisal Ousmane Dembele. Deset minut kasneje je zadel Francoz Antoine Griezmann z enajstmetrovke. Še pred polčasom je v 30. minuti znižal Javi Bonilla.

V drugem delu je Koeman popolnoma zamenjal postavo. Končni izid je v 51. minuti z bele točke postavil Phillipe Coutinho.