Veliko je bilo pred OP ZDA v tenisu govora o Andyju Murrayju in njegovi vrnitvi na teniška igrišča. Po operaciji kolkov je bila njegova teniška kariera nekaj časa negotova. Rehabilitacija je potekala bolje od predvidevanj, zato se je Škot lahko vrnil na igrišča. Njegova igra krepko zaostaja za časi, ko je osvajal turnirje največje četverice, ohranja pa status legende. Po njegovi zaslugi je nekaj časa veljalo, da se za največje lovorike ob Novaku Đokoviću, Rafaelu Nadalu in Rogerju Federerju poteguje četverica.

Ko je Andy Murray v 1. krogu OP ZDA po zaostanku z 0:2 v nizih zrežiral izjemno vrnitev z Japoncem Jošihitom Nišioko, je bilo o njem znova veliko napisanega. Toda pot nekdanjega prvega igralca sveta se je končala v drugem krogu. Povsem ga je namreč nadigral Felix Auger-Aliassime. Dvajsetletni Kanadčan je bil ob zmagi s 6:2, 6:3, 6:4 tako suveren, da na svoj začetni udarec tekmecu ni prepustil niti ene žogice za odvzem servisa. Zabil mu je kar 24 asov. »Ko ima igralec tako veliko prednost pri prvem udarcu, dvoboja ne moreš dobiti. Morda bi bilo nekoliko drugače, če bi odigral več dvobojev, tako pa sem se po zmagi v prvem krogu ukvarjal le z regeneracijo. Ta mi je sicer dobro uspela, vendar je bil Felix tokrat precej boljši,« je poraz komentiral Andy Murray.

»V času pandemije pet mesecev nismo tekmovali. V tem času sem veliko časa posvečal začetnemu udarcu. Veseli me, da sem proti Murrayju kljub pomembnosti tekme serviral tako dobro. Po dolgem premoru je težko vedeti, kako se bo ob pritisku odzvalo telo. Poleg tega sem se med dvobojem ves čas spraševal, kakšnih trikov se bo navzel tako izkušen igralec, kot je Andy Murray,« je po zmagi povedal Felix Auger-Aliassime, ki je v svoji starostni kategoriji pred štirimi leti osvojil turnir v New Yorku.