Ekipa Tampa Bay bo četrtič v zadnjih šestih sezonah igrala v konferenčnem finalu vzhoda. Zmagoviti gol je v šesti minuti drugega podaljška dosegel Victor Hedman. Hokejske ekipe vzhodne konference tekme končnice igrajo v mehurčku v Torontu v Kanadi.

Prvi gol na zadnji tekmi konferenčnega polfinala je padel v 24. minuti, ko je bil uspešen Ondrej Palat za prvo vodstvo Tampe. David Pastrnak je osem minut kasneje, ob moštveni premoči, izenačil na 1:1.

Hokejisti s Floride so povedli z 2:1 v tretji tretjini, ko se je med strelce vpisal Anthony Cirelli. David Krejči pa je v 58. minuti dosegel zadetek za izenačenje 2:2 ter podaljšek, v katerem pa se je tehtnica nagnila na stran floridske zasedbe.

Tekmec Tampe Bay v konferenčnem finalu še ni znan. New York Islanders proti Philadelphia Flyers vodijo s 3:1 v zmagah.

V polfinalu zahodne konference, ta je na sporedu v mehurčku v Edmontonu v Kanadi, je Colorado Avalanche na peti tekmi s 6:3 premagal Dallas Stars ter razliko v seriji zmanjšal na 2:3 v zmagah.

Dallas tako ni izkoristil prvega ploščka za napredovanje v konferenčni finale. V naslednji krog bo napredovala tista ekipa, ki bo prva dosegla štiri zmage.

Kolorado si je že v prvi tretjini ustvaril vodstvo s 5:0, Dallas se je vrnil, a je Kolorado odbil vse napade za drugo zmago v konferenčnem polfinalu.