Gilbert je ob padcu utrpel zlom pogačice, zaradi česar bo nekdanji svetovni prvak in specialist za spomladanske klasike počival več tednov. Degenkolb je dirko zapustil po poškodbi obeh kolen, podrobni pregledi pa niso pokazali zlomov ali poškodb vezi.

Poleg obeh zvezdnikov kolesarstva je moral po prvi etapi odnehati še Španec Rafael Valls (Bahrain-McLaren), ki si je zlomil desno stegnenico. Njegov moštveni kolega, Slovenec Matej Mohorič jo je ob padcu prav tako skupil, v cilj sobotne etape je prišel z okrvavljenim desnim kolenom, poroča RTV Slovenija.

Sodniki so tudi Mohoriču, kot številnim drugim kolesarjem, ki so v etapi zaostali, zaradi padca pripisali čas zmagovalca.

Organizatorji dirke po Franciji so po prvi etapi poslušali glasne kritike, še posebej pa duhove buri posnetek fizioterapevta moštva Dimension Data, Jesusa Hernandeza, ki je objavil milnico, ki je po nevihti odtekala ob cesti.

Nekateri kolumbijski zapisi na twitterju so poročali tudi o milnih mehurčkih, ki naj bi jih za seboj spuščalo eno od sponzorskih vozil za vrsto detergenta, ki se je premikalo v karavani vozil, ki gredo na traso pred kolesarji.

Danes bo na sporedu druga etapa v okolici Nice (186 km) z dvema zahtevnima prelazoma ter dvema krajšima vzponoma v zadnji tretjini, ki bodo že morebiti ponudili boj med favoriti za skupno zmago.