Samir Anwar se je leta 2018 igral s svojimi kockami danskega proizvajalca Lego, ko je v nos vtaknil roko ene od figuric. Njegov oče Mudassir Anwar je s svetilko posvetil v nos, vendar plastične ročice niso našli. Zdravnik jim je takrat rekel, da bo roka verjetno našla svojo pot iz telesa, vendar se to ni zgodilo, poroča britanski BBC.

Deček je bil sicer prepričan, da je nekaj v njegovem nosu, člani njegove družine pa se z njim niso strinjali, saj se ni nič zgodilo. »Od takrat smo bili prepričani, da nima nič v nosu,« je povedal oče za radio Newsbeat.

Ta teden pa je šla družina skupaj ven na nekaj sladkega in ko je Samir jedel kolač, posut s sladkorjem v prahu, ga je začelo žgečkati v nosu. Ker ga je to motilo, so mu rekli, naj se usekne in takrat je v svojem robčku zagledal dolgo pogrešano plastično roko. »Bili smo šokirani, njegove oči so bile široko odprte in rekel je, našel sem kocko, govoril sem vam, da je bila tam, a ste govorili, da je ni,« je dodal oče.

Samir je šel nato spet k zdravniku, ki pa je zagotovil, da je njegov nos prazen. Deček, ki ga je najdba presenetila in tudi rahlo prestrašila, je zagotovil, da ima še vedno rad legokocke.