Ste opazili, da tudi vaš otrok uživa v zlaganju teh slavnih pisanih kock s prikupnimi figuricami? Kocke lego so primerno darilo za vse priložnosti, ne le za praznični decembrski čas.

Pet milijard igralnih ur na leto

lego1.jpg

Statistika kaže, da se dandanes otroci z legokockami v povprečju igrajo kar pet milijard ur na leto. Na svetu vsako minuto izdelajo okoli 34.000 legokock, vsako sekundo pa jih prodajo približno sedem kompletov. Zanimiv podatek pravi, da ima vsak človek približno šestdeset kock lego. O priljubljenosti te igrače tako resda ne gre dvomiti.

Mlajši otroci so sprva bolj spretni z velikimi kockami. Manjše in bolj kompleksne ko so, so kocke vse bolj zanimive tudi za večje otroke - in za odrasle. Zanje je zanimiva predvsem gradnja modelov vozil, kot so letala, avtomobili ipd.

Iz Lega tudi plastični zabojniki

lego2.jpg

Lego je pred kratkim predstavil zanimivo novost. Gre za veliko škatlo, ki je oblikovana kot kocka lego, vanjo pa lahko spravimo tako posamezne elemente kot že sestavljene projekte. Plastični zabojniki živih barv so odlična ideja za red v otroški sobi. Oblika, ki je enaka kockam Lego, je malčkom privlačna, zato jih na zabaven način spodbuja k pospravljanju.

Vas je morda kdaj zanimalo, kaj sploh pomeni beseda lego? Gre za izpeljanko iz začetka dveh danskih besed leg (igrati) in godt (dobro). Legokocke upravičeno pomenijo dobro oziroma odlično obliko igre. Največji oboževalci teh znamenitih kock verjetno radi obiščejo deželo legokock – Legoland na Danskem.