Za lestvico WTA so se v preteklosti upoštevali rezultati zadnjih 52 tednov, zdaj, ko igralke zaradi koronske pandemije niso nastopile več kot pet mesecev, pa sistem upošteva rezultate med marcem 2019 in decembrom 2020.

Prva deseterica je kljub temu ostala nespremenjena. Bartyjevi sledi Romunka Simona Halep, ki bo prvi dvoboj po premoru odigrala jutri v Pragi proti Poloni Hercog, tretja igralka sveta pa je Čehinja Karolina Pliškova.

Od Slovenk je najbolj napredovala mlada Kaja Juvan, ki se je na prvem turnirju po pandemiji v Palermu prebila skozi kvalifikacije in zmagala tudi v prvem krogu glavnega turnirja. Iz 121. mesta je napredovala na 111.

Polona Hercog, ki se je v Palermu poslovila že v prvem krogu, je nazadovala za eno mesto, Tamara Zidanšek, ki je v konkurenci dvojic osvojila turnir na Siciliji, pa je med posameznicami 72., v parih pa je iz 100. mesta skočila na 79.

Zidanškova je zdaj druga Slovenka na lestvici dvojic WTA. Andreja Klepač je 30. Katarina Srebotnik 80., Dalila Jakupovič pa 86.