V Braziliji je od začetka pandemije zaradi koronavirusne bolezni 19 umrlo 100.477 ljudi. V državi z 212 milijoni prebivalci pa so v zadnjem dnevu potrdili še 49.970 novih okužb, skupno že nekaj več kot tri milijone.

Strokovnjaki opozarjajo, da uradni podatki najverjetneje ne kažejo realne slike v drugi najhuje prizadeti državi na svetu. Zaradi premajhnega števila testiranj ugibajo, da bi lahko bilo v resnici okuženih tudi šestkrat več ljudi.

Predsednik senata Davi Alcolumbre je v kongresu napovedal štiridnevno žalovanje za žrtve pandemije, ki zaenkrat v državi ne kaže znakov upočasnitve.

Širjenje koronavirusa se je v zadnjih tednih pospešilo predvsem na podeželju ter v notranjih regijah. Na najhuje prizadetih območij, kot sta Sao Paulo in Rio de Janeiro, se razmere počasi stabilizirajo.

Vlada predsednika Jaira Bolsonara se sooča s kritikami zaradi slabega upravljanja s krizo. Bolsonaro, ki je prestal okužbo s koronavirusom, sicer označuje covid-19 za manjšo gripo, guvernerjem zveznih dežel, ki so uvedli ukrepe, pa je očital, da so diktatorji.

V Avstriji potrdili 114 novih okužb z novim koronavirusom

V Avstriji so v zadnjem dnevu do 9.30 potrdili 114 novih okužb z novim koronavirusom, od tega 75 na Dunaju. Na zdravljenju v bolnišnicah je 121 bolnikov, od tega jih je 22 na intenzivni negi, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Kljub porastu okužb v avstrijski prestolnici tam ne beležijo večjih žarišč. Virus se širi predvsem v ožjem družinskem krogu, še piše APA.

V Avstriji so doslej potrdili 22.033 okužb z novim koronavirusom, od tega jih je 712 umrlo, 19.923 pa ozdravelo.