Bolnišnično obravnavo potrebuje 24 bolnikov s covidom-19, od tega sta dva na intenzivni negi. Iz bolnišnic v nedeljo niso odpustili nobene osebe. V Sloveniji so doslej potrdili 2255 okužb s koronavirusom, skupaj je umrlo 128 bolnikov s covidom-19.

Po informacijah Sledilnika za covid-19 je trenutno v državi aktivno okuženih 168 ljudi. Med šestimi okužbami v nedeljo pa ni bila nobena potrjena med zaposlenimi v zdravstvu ali domovih za starejše niti med oskrbovanci domov za starejše, kažejo podatki v sledilniku.

Tri okužbe so potrdili v Ljubljani, po eno pa v Celju, Črnomlju in Medvodah.

Iz Občine Hrastnik so medtem sporočili, da so konec tedna umrli štirje oskrbovanci Doma starejših Hrastnik, ki so bili okuženi z novim koronavirusom. Trije so umrli v bolnišnici, eden v domu. Trenutno je v domu aktivno okuženih 38 oskrbovancev in pet zaposlenih.

So pa ozdravele štiri zaposlene v domu, ki so jim v preteklih tednih potrdili okužbo. Od izbruha okužbe 10. julija do danes so okužbo v domu potrdili pri 49 oskrbovancih in 11 zaposlenih. Doslej pa so ozdraveli trije oskrbovanci in šest zaposlenih.

Z Občine Hrastnik so še sporočili, da je bilo od petka do nedelje v Hrastniku odvzetih 11 brisov. Vsi brisi so bili odvzeti izven Doma starejših Hrastnik, vsi so bili tudi negativni. V domu čez vikend niso opravili novih testiranj.