Triindvajsetletna Belačeva iz Portoroža je po uspešno končanem študiju na prestižni univerzi Duke v ZDA med profesionalne igralke golfa vstopila letos spomladi. Zaradi koronske pandemije je morala malce počakati na svojo premiero, že na prvih dveh turnirjih pa je pokazala kakovost in nadarjenost.

Prvi nastop na turneji Symetra, ki sodi v drugi rang tekmovanj za profesionalne igralke, je opravila z odliko. Uvodni krog je odigrala celo s tremi udarci pod parom igrišča, na koncu pa je bila s skupnim izidom -1 med triintridesetimi igralkami, ki so turnir v Michiganu končale pod parom igrišča.

Ta teden je s povabilom organizatorja dobila priložnost za nastop na najvišjem svetovnem nivoju, turnirju serije LPGA (Ladies Professional Golf Association) Marathon Classic v Ohiu z nagradnim skladom 1,7 milijona dolarjev. Med najboljšimi igralkami sveta je naredila tri birdieje, en bogey in štirinajst parov, tako da je na dobri poti, da si zagotovi uvrstitev v rez oziroma v zadnje dva tekmovalna dneva.

V odlični formi sta tudi drugi dve slovenski profesionalki. Šestnajstletna Pia Babnik je na četrtem turnirju slovenske turneje Slo Tour zabeležila četrto zmago in šesto zaporedno v času pandemije, ko je bila večina turnirjev evropske serije odpovedanih. Babnikova, ki je zadnji dan Slo Toura z rezultatom -10 postavila nov rekord igrišča Cubo v Smledniku, je pred tem zmagala še na Pro-Am turnirju v Nemčiji in prvenstvu PGA na Slovaškem.

Babnikova, ki se bo na evropsko turnejo po uvodnih turnirjih januarja in februarja v Avstraliji vrnila konec meseca na Češkem, je pod Šmarno goro za seboj pustila tudi Katjo Pogačar. Slednja je pokazala dobro formo, s katero se lahko nadeja ugodnega razpleta na turnirju prihodnji teden na Škotskem, kjer se bodo igralke potegovale za nagradni sklad v višini 1,5 milijona dolarjev.