Na vzhodu z 2:1 vodi tudi Columbus, ki se za končnico meri z gostiteljem končnice Torontom.

Tretjo tekmo je zmagal po podaljšku s 4:3, čeprav so domači že vodili s 3:0. Junak dvoboja je bil Pierre-Luc Dubois, ki je k zmagi prispeval tri gole, med drugim tudi odločilnega, 96 sekund pred koncem podaljška.

Calgary je prvič v seriji proti Winnipegu prvi povedel, strelec gola je bil Dillon Dube. Že v prvi tretjini je Sam Bennett izid povišal na 2:0, nato pa ni bilo golov vse do končnice, v kateri sta Sean Monahan in Rasmus Andersson potrdila zmago in napredovanje s streloma v prazen gol.

Brock Boeser, Antoine Roussel in Elias Pettersson so z zadetki priborili uspeh Vancouvru, s katero je še zmago oddaljen od napredovanja. Četrto tekmo z Minnesoto bodo odigrali v petek.

Na tekmah za razvrstitev nosilcev v play offu je v Vegas s 6:4 premagal branilca naslova St. Louis, čeprav je pred zadnjo tretjino zaostajal. Za status prvega nosilca v zahodni konferenci se bo v soboto pomeril s Coloradom.

V vzhodni konferenci bosta za najboljši izhodiščni položaj merila Philadelphia in Tampa, letalci iz Philadelphie so namreč premagali še Washington, in sicer z izidom 3:1.