Gorenšek je bil specialist ortopedske kirurgije, subspecializiran za zdravljenje bolezni hrbtenice in stopal. Svojo poklicno pot je posvetil predvsem operativnemu zdravljenju degenerativnih obolenj hrbtenice.

Leta 2004 je diplomiral na ljubljanski medicinski fakulteti. Specializacijo s področja ortopedske kirurgije je leta 2010 opravil s pohvalo in se kot hrbtenični kirurg zaposlil na ortopedski kliniki Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana, piše na spletnih straneh klinike MD Medicina. Hkrati s strokovnim delom je tudi njegovo znanstveno raziskovalno delo temeljilo na odkrivanju in zdravljenju degenerativnih bolezni hrbtenice. Leta 2008 je s področja eksperimentalnih metod preprečevanja degeneracije medvretenčne ploščice tudi doktoriral.

Bil je avtor številnih člankov v uglednih strokovnih publikacijah in predavatelj na posvetih s področja hrbtenične kirurgije v Sloveniji in tujini. Bil je član Vertebrološkega združenja Slovenije in ameriške akademije hrbteničnih kirurgov (American academy of spine surgery). Od leta 2017 je bil tudi predsednik odbora za zasebno dejavnost in član izvršilnega odbora Zdravniške zbornice Slovenije.

Bil je direktor medicinskega centra MD Medicina, med lastniki katerega je tudi njegov oče Bogomir Gorenšek, prav tako specialist ortopedske kirurgije.