Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, se je prometna nesreča na območju nekdanje cestninske postaje Torovo zgodila okoli 3.30 v smeri proti Karavankam. Promet je bil oviran do 7.15, vmes pa je bila cesta tudi več ur zaprta, zaradi česar je v obe smeri nastal daljši zastoj. Najprej so sprostili promet v smeri proti Ljubljani, proti Karavankam pa je promet nekaj časa potekal le po prehitevalnem pasu.

V nesreči so trčila tri vozila. Za nesrečo je po ugotovitvah policistov odgovoren voznik osebnega vozila, ki je med prehitevanjem povzročil trčenje z dvema tovornima voziloma. Eno od tovornih vozil je prebilo varovalno ograjo in s kabino obstalo na prehitevalnem pasu nasprotnega smernega vozišča.

Vsi udeleženci so tujci. Po do sedaj preverjenih podatkih nihče od njih ni bil poškodovan. Nastala je materialna škoda, povzročitelja nesreče pa so policisti kaznovali z globo.

Pri odstranjevanju posledic nesreče so posredovali tudi gasilci. Poklicni gasilci Gasilske brigade Ljubljana in Gasilsko reševalne službe Kranj so zavarovali kraj nesreče in iz poškodovanega rezervoarja za gorivo tovornega vozila prečrpali okoli 400 litrov goriva ter vozišče očistili razlitih motornih tekočin, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.