Junak večera je bil Houstonov James Harden, ki je dosegel 49 točk in odločil tekmo v Orlandu v ključnih trenutkih, v katerih tokrat Dončić za svoj Dallas ni blestel. Russell Westbrook, ki je na Florido prišel pozneje kot soigralci zaradi pozitivnega koronavirusnega testa, je k zmagi dodal 31 točk.

Harden je zadel enega od dveh prostih metov, nato pa je Trey Burke Dallas s trojko odlepil na plus tri 15 sekund pred koncem podaljška. Harden je spet zadel en prosti met, Burke je zgrešil trojko, Harden pa zadel za zmago. »Naša samozavest je rasla iz minute v minuto, še posebej v zadnji četrtini. Nismo se predali, ampak smo se borili do konca,« je dejal Harden.

V rednem delu je Dallas vodil za tri, preden je Harden zadel prvega od dveh prostih metov, Robert Covington pa je odbitek pri drugem pospravil v koš za izenačenje 3,3 sekunde pred koncem. »Neverjetno je to naredil. Nisem načrtoval zgrešiti koša, želel sem zadeti. A na koncu se je izkazalo še bolje,« je o potezi soigralca dejal Harden.

Dončić je nato v rednem delu zgrešil ključen met za zmago ob pisku sirene in tekma se je prevesila v podaljšek. Prvi strelec Dallasa je bil sicer Kristaps Porzingis, ki je zbral 39 točk in 16 skokov. »To je za nas težak poraz. Težje nam ne bi moglo biti. Kriva je slaba izvedba,« je po tekmi dejal trener Dallas Rick Carlisle.

Dončić upa, da se bo s soigralci s te tekme kaj naučil za naprej. »Smo zelo mlada ekipa. Moramo se še veliko naučiti. Prepričan sem, da se bomo poboljšali. Verjamem, da bomo najboljši takrat, ko bo to najbolj pomembno, to me ne skrbi,« je po tekmi dejal komaj 21-letni Dončić, ki je proti Houstonu izgubil tudi osem žog.

Naslednja tekma Dončića s soigralci čaka v nedeljo, ko se bodo pomerili s Phoenix Suns. Že danes ob 19. uri po srednjeevropskem času pa prva tekma po koronskem premoru v Orlandu čaka tudi zvezdnika Miamija, Slovenca Gorana Dragića.