Z Jesenic po mesecih zatišja prihaja udarna vest, da se Anže Pogačar po šestih letih poslavlja od vodenja hokejskega kluba. V vrhu kolektiva ga namerava po naših informacijah na današnji skupščini zamenjati Jeseničan Peter Bohinc, ki velja za novo ime v slovenskem hokeju.

Pogačar je že večkrat povedal, da je pripravljen odstopiti predsedniški položaj primernemu kandidatu, ki bo izkazal interes za vodenje gorenjskega kluba. V zadnjih letih je skupina poslovnežev s Tomažem Razingarjem na čelu neuspešno poskušala prevzeti Jesenice, pred letom dni je bil v igri za predsednika tudi nekdanji minister za okolje in prostor Jure Leben, a si je kasneje premislil. Čeprav se je že izkazalo, da na Jesenicah nič ni potrjeno do uradnega obvestila, naj bi bilo tokrat vse pripravljeno za ustoličenje novega predsednika kluba.

Peter Bohinc je dolgoletni podpornik jeseniškega hokeja in pogost obiskovalec tekem v dvorani Podmežakla. Poznanstva je spletel tako s predsednikom hokejske zveze Matjažem Rakovcem kot podpredsednikom Miho Butaro, ki vodi Olimpijo. Bohinc je bil dolgoletni uslužbenec ministrstva za zdravje, v prejšnji vladi Marjana Šarca je bil vodja kabineta na ministrstvu za kulturo. Naši viri pravijo, da gre za učinkovitega in marljivega človeka, za katerega verjamejo, da bi jeseniškemu hokeju lahko vrnil sijaj. Če bo prevzel predsedniški položaj, se Anžetu Pogačarju obeta manj izpostavljena funkcija v vodstvenih strukturah Jesenic.

Železarji bodo prihodnjo zimo nastopali v alpski ligi, status Olimpije pa bo znan v naslednjih štirinajstih dneh. Ljubljančani želijo v višjo ligo, ki se po novem imenuje ICEHL. Olimpija bo v teh dneh vsem klubom predstavila lasten projekt, enajsterica klubov pa bi lahko do konca meseca glasovala o vstopu novega člana v odprto prvenstvo Avstrije.