Stadion v Celju je bil podobno pol prazen, kot je prazen v teh časih, tudi že pred korono, drugače pa je z Barcelono. Njihova tekma brez gledalcev je samo še nogomet in ne več tudi veliki dogodek, kar pa snoba dejansko zanima. Veličina dogodka, ki ustreza videnju njegove osebne veličine. Da pri tem zamuja draž lokalnih zdrah, kot jih lahko ponuja zgolj poznavanje domačega terena, je njegov problem. In seveda ne naš. Ker nas te zadeve zabavajo, mar ne? Vključno z muzanjem nad tem, da je eden tistih, ki mu covid-19 praznina bržkone godi, povratnik iz BiH, sodnik Vinčić. Ob izostanku navijaštva ne doživlja provokacij s tribun.

Še štirje krogi ostajajo v domačem prvenstvu, logika vodilne Olimpije je jasna. Do zadnjega kroga zadržati ali celo povečati prednost štirih točk pred drugouvrščenim Celjem, tako da zadnja tekma v Celju ne bi bila odločilna, čeravno bi jo Celje dobilo. Celjani gredo ta teden v goste k Mariboru, ki se mu je s poškodbo Rajčevića evidentno sesula obramba. Poleg tega je Tavares, ki jih je vsaj zadnji dve sezoni rešil iz številnih zagat, še leto starejši. Dvojni znak na Celje je vreden 2,10, zanj se pa ob mariborski obrambi s Peričićem na čelu ponujata še dva razloga. Celje voha priložnost in je v zanosu, računati pa se da tudi na to, da povprečen mariborski navijač nemara raje vidi, da bi bilo prvak Celje kot pa Olimpija.

Ljubljančani doma pričakujejo Aluminij. Zmaga je vredna zgolj 1,35, z več kot golom razlike pa 1,90 in slednje se zdi zadovoljivo. Svojevrsten derbi bo tekma Triglav – Tabor, ki je zadnja priložnost domačinov, da si povečajo upe na regularen obstanek v ligi. Pričakovati je gole na obeh straneh, za »oba gol« pa stavnica ponuja kvoto 1,55. Enako velja za preostali dve tekmi, torej Rudar – Mura, kjer je kvota za »oba gol« 1,80, ter 1,60 za podobno stavo v tekmi Domžale – Bravo.