Ob tem bodo čitalniki vozovnic, kjer se morajo potniki ob vstopu na avtobus evidentirati s kartico, ponovno nameščeni pri sprednjih vratih oziroma pri vozniku.

Tam bo vožnjo z avtobusom spet mogoče poravnati tudi z gotovino ali s papirnatim kupončkom za eno vožnjo. Pri plačilu z gotovino potnike prosijo, da pripravijo točen znesek (dva evra), tako da vozniku ne bo treba vračati denarja in bo prihajalo do čim manj medsebojnih stikov.

Poleg tega Marprom potnike seznanja, da je na avtobusu še vedno treba uporabljati zaščitne maske, razkuževati roke in vzdrževati medosebno razdaljo 1,5 metra. Na to opozarjajo tudi posebna obvestila, nameščena na vseh mariborskih mestnih avtobusih. Prav tako bodo na njih še naprej ostali označeni tisti sedeži, ki jih ni dovoljeno uporabljati. Potnike prosijo za dosledno spoštovanje varnostnih navodil.

S tem ko se je danes odprlo kopališče Mariborski otok, ima minibus na liniji 8 (Maribor Avtobusna postaja - Terme Fontana) podaljšano traso do tega kopališča. Zaradi začetka šolskih počitnic pa več ne vozi avtobus na liniji 151 Gaj nad Mariborom. Vsi ostali vozni redi ostajajo nespremenjeni.

Že od minulega tedna potniki skozi prva vrta vnovič stopajo tudi na avtobuse v ljubljanskem potniškem prometu, s katerimi upravlja Ljubljanski potniški promet (LPP).