Od začetka epidemije covida-19, ki se je v Italiji začela 20. februarja, so v tej zahodni sosedi Slovenije zabeležili 34.610 smrtnih žrtev te bolezni. Aktivno okuženih v državi je še vedno 21.212. Je pa upadlo število pacientov v bolnišnicah na 2474 in tudi na intenzivni negi na 152, povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

Na Hrvaškem zabeležili 19 novih okužb s koronavirusom, največ po 8. maju

Na Hrvaškem so od petka zabeležili še 19 primerov okužb z novim koronavirusom, kar je najvišje dnevno število po 8. maju, ko so imeli 36 primerov. Največ okuženih v preteklih 24 urah, po sedem, je bilo na območju Zagreba in Splita, je objavil hrvaški štab civilne zaščite.

Skupno število okuženih z novim koronavirusom se je tako na Hrvaškem od začetka pandemije povišalo na 2299. Doslej se je pozdravilo 2142 ljudi, umrlo pa je 107, so objavili v današnjem sporočilu nacionalnega štaba. Kot so dodali, je 50 oseb aktivno obolelih, od tega se jih osem zdravi v bolnišnicah. Nihče pa ne potrebuje medicinskega ventilatorja.

Število okuženih s koronavirusom v Braziliji preseglo milijon

Število okuženih z novim koronavirusom v Braziliji je preseglo milijon, je sporočilo zdravstveno ministrstvo. Samo v petek so zabeležili 54.711 novih primerov okužbe. Zaradi covida-19 pa je umrlo že skoraj 49.000 ljudi.

Znanstvene študije in ocene več različnih organizacij tako kažejo, da je okuženih najmanj sedemkrat več ljudi, kot to kažejo uradne številke, vsaj še enkrat več od uradnih številk pa je ljudi umrlo, navaja dpa.

V Srbiji odkrili še 94 novih okužb s koronavirusom

V Srbiji so od petka zabeležili še 94 novih primerov. Ena oseba je zaradi covida-19 tudi umrla, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

V Mehiki covid-19 zahteval že več kot 20.000 življenj

V Mehiki je covid-19 zahteval že več kot 20.000 življenj, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Ta srednjeameriška država se s tem uvršča na sedmo mesto v svetu glede na smrtne žrtve novega koronavirusa.

V Severni Makedoniji 185 novih primerov okužb

V Severni Makedoniji so v zadnjem dnevu zabeležili 185 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, je danes sporočilo zdravstveno ministrstvo. Zabeležili so tudi enajst novih smrtnih žrtev covida-19, poroča makedonska tiskovna agencija Mia.