Werder po novem porazu ostaja na predzadnjem mestu in je še naprej v kritičnem položaju, iz katerega se bo težko rešil.

Bremenčani so pred tokratnim obračunom proti Bayernu izgubili na 18 zaporednih tekmah, kar je bila nasploh najdaljša serija porazov na medsebojnih tekmah v nemškem prvenstvu. Po zmagi s 5:1 v prejšnjem krogu proti Paderbornu, s katero so si podaljšali upanje za obstanek, so jo proti velikanu poskušali prekiniti z obrambno igro in protinapadi, a so bili pri tem neuspešni.

Njihov bunker pa je zdržal le do zadnjih minut prvega dela, prebil pa ga je kdo drug kot Robert Lewandowski, ki je za Bavarce dosegel svoj 45. letošnji gol v vseh tekmovanjih. Poljak je po podaji Jeroma Boatenga v kazenskem prostoru s prsmi sprejel žogo in z natančnim udarcem premagal domačega vratarja.

V drugem polčasu so se stvari na igrišču spremenile, napadal je Werder, a obramba Bavarcev je bila zanesljiva, v zaključku pa je svojo kakovost pokazal še vratar Manuel Neuer, ki je s čudežno obrambo ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

V boju za uvrstitev v kvalifikacije lige prvakov je bila uspešna Borussia iz Mönchengladbacha. V derbiju peto- in šestouvrščene ekipe je s 3:0 gladko premagala Wolfsburg. Že v 11. minuti je Jonas Hofmann izkoristi lepo podajo v prazen prostor, nato pa je isti igralec točno na tretjini tekme zaključil še natančno akcijo soigralcev.

V drugem delu je Borussia sicer prepustila pobudo tekmecem, a bila v protinapadih še naprej nevarnejša, nizala je priložnosti, dokončno pa upe Wolfsburga razblinila v 65. minuti, ko je v polno zadel Lars Stingl. Pred tem in po tem je zamudila še nekaj priložnosti, Hofmann bi lahko prišel tudi do "hat tricka".

Z zmago proti Paderbornu si je obstanek dokončno zagotovil Union Berlin. Paderborn pa je tako izgubil še zadnje teoretične možnosti za obstanek in bo v naslednji sezoni spet drugoligaš. V zadnji torkovi tekmi pa je Freiburg z 2:1 premagal Hertho.

Tudi v drugi ligi so bile tri tekme, najvažnejša je bila v Hamburgu, kjer je domača ekipa le remizirala z Osnabrückom (1:1). To pa je pomenilo, da si je napredovanje v prvo ligo po desetih letih že zagotovila Arminia Bielefeld.