Preiskava Richarda McLarna je v Mednarodni zvezi za dviganja uteži (IWF) razkrila 40 pozitivnih dopinških primerov in okoli 9,2 milijona evrov pogrešanega denarja. V vrtincu obtožb se je že pred časom znašel tudi nekdanji predsednik IWF Madžar Tamas Ajan ter še nekaj drugih uradnikov zveze in nacionalnih zvez.

»Izvršni odbor Moka je na podlagi poročila neodvisne komisije ugotovil pozitivne korake v zadnjem obdobju, tako kar se tiče vodenja in upravljanja zveze, kot predvsem vzpostavljanja neodvisnih protidopinških programov in testiranj ... Nikomur, ki je bil vpleten v primere, ne bo izdana olimpijska akreditacija, prav tako ne sme delovati ali zastopati IWF,« je sporočil Mok.

Iz olimpijskega gibanja so dodali še, da Svetovna protidopinška agencija (Wada) proučuje poročilo McLarna glede dopinških primerov v IWF in da bo Mok skrbno spremljal razmere in na podlagi tega sprejel tudi naslednje odločitve. Pri tem ne izključujejo tudi možnosti črtanja dviganja uteži s programa OI leta 2024 v Parizu.