Seznam najboljših športnikov 21. stoletja je Marca pripravila po izboru bralcev, ki so glasovali preko spletne strani, v poštev pa so prišli rezultati zadnjih 20 let. Med najboljših deset so pristali še španski teniški igralec Rafael Nadal (4. mesto), nedavno preminuli ameriški košarkar Kobe Bryant (5.), ameriški golfist Tiger Woods (6.), argentinski nogometaš Lionel Messi (7.), britanski dirkač formule 1 Lewis Hamilton (8.), italijanski dirkač motoGP Valentino Rossi (9.) ter portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo (10.).

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je pristal na 100. mestu, za 21-letnika pa so med drugim pri Marci zapisali, da gre za najbolj talentiranega igralca nove generacije. »Velika zgodba slovenskega genija ne potrebuje okraskov,« so uvodoma dejali pri Marci.

Pri Marci Dončića primerjajo z velikani moderne dobe, kot so bili Dražen Petrović, Toni Kukoč, Arvidas Sabonis, Juan Carlos Navarro, Dirk Nowtizki, Tony Parker ali Pau Gasol, in poudarjajo, da nobenemu od njih ni uspelo tako zgodaj prevladovati na parketu kot Dončiću in dominirati v različnih konkurencah: španski ligi, evroligi in NBA. »Ko je prišel čas, je Dončić dvignil raven igre, da se je postavil nad vse druge,« so zapisali pri španskem športnem dnevniku.

Ob tem je tudi zadnji novinec leta severnoameriške košarkarske lige NBA ter najkoristnejši igralec (MVP) evrolige 2018. »Gre za enega na milijon,« so zapis o Dončiću sklenili na Marci.