V soboto bo deloma sončno, v hribovitih krajih zahodne Slovenije pretežno oblačno. Predvsem tam bodo nastale posamezne plohe ali nevihte. Zjutraj bo po nekaterih nižinah kratkotrajna megla. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 27 stopinj Celzija.

Obeti: V nedeljo bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem v hribovitih krajih bodo nastale popoldanske plohe in nevihte. Še bo pihal jugozahodni veter. V ponedeljek bo oblačno s krajevnimi padavinami.

Vremenska slika: Hladna fronta je dosegla zahodni Balkan, za njo pa je nad severno Italijo nastalo ciklonsko območje. Z jugozahodnimi vetrovi doteka k nam topel, vlažen in nestabilen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bodo padavine povečini ponehale. Vztrajajo lahko še v krajih zahodno od nas ter na območju Gorskega Kotarja.

V soboto bo v alpskem delu Furlanije-Julijske krajine pretežno oblačno z občasnimi padavinami, drugod bo spremenljivo s sončnimi obdobji in popoldanskimi plohami. Pihal bo jugozahodni veter, ob severnem Jadranu jugo.