V Srbiji bi morale 26. aprila potekati parlamentarne in lokalne volitve, a so jih zaradi izbruha epidemije novega koronavirusa prestavili na 21. junij. Ker do začetka prihodnjega meseca ostajajo prepovedana tudi javna predvolilna zborovanja, so predvolilne kampanje omejene na družbena omrežja. Z najbolj nenavadnim primerkom izvedbe digitalnega predvolilnega srečanja se za zdaj lahko pohvali predsednik Srbije, ki je hkrati predsednik vladajoče Srbske napredne stranke, Aleksandar Vučić.

Predsednik države je za krepitev podpore svoji stranki stopil pred govorniški oder v studiu. Da tam ne bi deloval tako osamljeno, so okoli njega postavili zaslone, s katerih so Vučićeve besede z bučnim aplavzom pozdravljali njegovi podporniki.

Čeprav bi bil zagret nastop, ki je značilen za množična zborovanja, še bolj nenavaden v povsem praznem in nemem studiu, Vučićovo virtualno zborovanje ni ravno navdušilo. Med komentarju na twitterju se pojavljajo ocene o distopičnosti posnetka, medtem ko drugi ne morejo verjeti, da se je kaj takšnega sploh zgodilo. Spet tretji predsedniku Srbije nagajivo očitajo, da ne more shajati brez aplavza podpornikov.