Kot je ob predstavitvi uspešno preiskanih kaznivih dejanj tatvin in velikih tatvin na širšem območju Murske Sobote povedal komandir policijske postaje Murska Sobota Tomislav Habulin, so letos obravnavali več tovrstnih kaznivih dejanj, ukradene so bile predvsem motorne žage in kosilnice.

V noči na 30. april so v Rakičanu opazili kombinirano vozilo, v katerem sta bila 40-letni voznik in 42-letni sopotnik, oba iz okolice Murske Sobote. Pri pregledu vozila so našli traktorsko kosilnico in nekaj predmetov, za katere je obstajal sum, da so iz objekta v Rakičanu.

Osumljencema so odvzeli prostost, v hišnih preiskavah pa so našli 81 predmetov, ki naj bi jih kradla na območju celotne policijske uprave. Skupna vrednost predmetov je okoli 15.000 evrov, večino predmetov so identificirali in vrnili oškodovancem. Za 25 predmetov še niso našli lastnikov, zato oškodovance, tudi če kraje niso prijavili, pozivajo, naj se oglasijo na policijski postaji.

Pri 42-letniku so med hišno preiskavo odkrili tudi prostor za gojenje konoplje in sadike oz. posušeno konopljo. Osumljencema tako očitajo kazniva dejanja za tri velike tatvine, sedem tatvin ter neupravičeno proizvodnjo in promet s prepovedanimi drogami.