Pogovori o tem, kdaj naj bi se začeli treningi in tekme, pa se bodo med predstavniki lige, igralcev in zdravstvenih oblasti začeli v teh dnevih. Londonski župan Sadiq Khan je že izrazil nasprotovanje, da si se tekme odvijale v tem obdobju; pandemija je britansko prestolnico, v kateri domuje pet klubov premier lige, na Otoku najbolj prizadela.

V začetnem delu treningov kontakti med igralci ne bodo dovoljeni. Po vsakem treningu je navedeno tudi razkuževanja žog, kotnih zastavic, okvirov golov in igrišč. Igralce bodo vsak teden dvakrat testirali, če bo kdo pozitiven, bo moral za teden dni v osamitev ne glede na to, ali bo kazal znake okužbe ali ne. Pred vsakim treningom bo treba izpolniti poseben zdravstveni karton igralcev in jim izmeriti telesno temperaturo.

Na treninge bodo morali prihajati posamično in se izogibati javnemu prevozu, v kampih klubov pa bo prepovedano zadrževanje v skupnih prostorih, tudi prehranjevanje. Zdravniško osebje bo moralo uporabljati zaščitno opremo pri obravnavah igralcev.

V vodstvu lige se medtem ukvarjajo tudi s finančnimi posledicami, po nekaterih podatkih bo ta presegla 300 milijonov evrov. Izvršni direktor premier lige Richard Masters je nedavno pojasnil, da bi v primeru odpovedi zaključka sezone izguba za klube znašala celo milijardo evrov.