Deset dni za tem, ko je objavil posnetek, v katerem je napovedal vrnitev v ring za dobrodelni dvoboj s štirimi rundami, je "železni Mike" objavil nov posnetek s treninga. Nekdanji svetovni prvak v težki kategoriji je še enkrat navdušil svoje zveste navijače ter pokazal hitro roke in moč svojega udarca. »Vrnil sem se,« je dejal ob tem Tyson, ki je pred dnevi pojasnil, da bi se boril za pomoč brezdomcem in ljudem, ki jih je, podobno kot njega, uničila droga.

Odkar je njegova namera prišla v javnost, Tyson prejema bogate ponudbe promotorjev. Predsednik Bare Knuckle Fighting Championshipa David Feldman je ponudil Tysonu 18,5 milijona evrov in mu dal možnost, da sam izbere tekmeca. Kot možna nasprotnika sta se pojavila novozelandska ragbijska zvezda Sonny Bill Williams in oče boksarja Tysona Furyja, John Fury, ki je celo dodal, da je pripravljen umreti v ringu. A največje zanimanje je izzvala najava boja starih tekmecev Tysona in štiri leta starejšega Evanderja Holyfielda.

Mnogi se še spomnijo njunega dvoboja iz leta 1997, ko je Tyson v drugi rundi Holyfielduodgriznil del uhlja, zaradi česar so morali prekiniti dvoboj. To je bil drugi njun dvoboj, prvega je sedem mesecev pred tem dobil Holyfield s tehničnim nokavtom v 11. rundi. Holyfield je v karieri imel 57 borb, 44 jih je dobil, deset izgubil, dvakrat je remiziral, enkrat pa je bil boj prekinjen. Tyson je ring 50-krat zapustil kot zmagovalec, izgubil pa je le šest dvobojev.