Policisti so 49-letnega voznika začeli zaustavljati okoli 21. ure med nadzorom cestnega prometa v naselju Segovci. Ko se voznik na znake policistov ni odzval in je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo proti naselju, mu je policijska patrulja začela slediti z zvočnimi in svetlobnimi signali. Voznik se kljub temu ni ustavil, pri tem pa je po navedbah PU Murska sobota kršil več cestno-prometnih predpisov.

V naselju Plitvica je nato zapeljal na makadamsko cesto, po kateri je vozil približno 100 metrov. Zaradi hitrosti in neprilagojene vožnje je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal čez nasprotno vozišče na njivo in s sprednjim kolesom trčil v del odžaganega debla. Pri tem je poškodoval pnevmatiko. Po njivi je vozil še nadaljnjih 100 metrov, nato pa zapeljal nazaj na makadamsko cesto. Pri tem se mu je med vožnjo snela sprednja desna pnevmatika, so zapisali na policiji.

Vožnjo je kljub temu nadaljeval proti Lešanam. Izpraznila ter snela pa se mu je še zadnja desna pnevmatika, a ga tudi to ni ustavilo in je vožnjo nadaljeval po lokalni cesti v smeri naselja Apače, kjer se je vendarle ustavil.

Voznik nato ni upošteval večkratnih ukazov policista, da naj izstopi iz vozila in je ostal v vozilu. Zaradi tega in ker se je pasivno upiral, so policisti uporabili prisilna sredstva in ga obvladali, so pojasnili na policiji.

Med postopkom so policisti ugotovili, da za voznika velja ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja z odložitvijo izvršitve. Zaradi očitnih znakov vinjenosti pa mu je bil odrejen še preizkus alkoholiziranosti. Ta je pokazal 0,90 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Zoper 49-letnika je bilo odrejeno pridržanje, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog.